Största 3D Skrivaren i världen köpt av Saudiarabien

Byggföretaget Elite for Construction & Development Co i Saudiarabien beställde nyligen världens största 3D Skrivare från COBOD International.

Saudiarabien kommer snart att vara hem till världens största 3D-Skrivaren ämnad åt bygg.

Elite för Construction & Development Co. kommer att få BOD2 3D-konstruktion skrivare, den första i sitt slag i Saudiarabien, i slutet av maj.

BOD2-skrivaren kan skriva ut byggnader på upp till tre våningar med mer än 300 kvadratmeter per våning på en gång. Det skulle också kunna skriva ut privata hem, medelstora kontor och offentliga byggnader som museer och skolor, säger VD Henrik Lunk-Nielsen i ett pressmeddelande.

”Vi är väldigt stolta över att få denna order från Saudiarabien, vilket bekräftar att vår andra generationens BOD2 3D-skrivare är oöverträffad, säger Lund-Nielsen.”

3D Skrivaren Cobod - Störst i Världen
3D Skrivaren Cobod – Störst i Världen – Källa: COBOD

COBOD hjälper redan byggbranschen i mellan-östern.

Det här är inte första gången COBOD, skapad av den danska 3D-tryckeriet 3D Printhuset, distribuerar sina 3D Skrivare till Mellanöstern. Tidigare i år meddelade COBOD allmänheten om ett avtal att distribuera sina 3D-skrivare till Förenade Arabemiraten.

Dubai har som målsättning att vara pionjärer inom 3D utskrivna byggnader, och har som mål att 25% av alla byggnader till år 2030 skall skapas med 3D-skrivare.

”Vi kommer att göra denna revolutionerande teknik tillgänglig i hela riket i Saudiarabien”, säger Construction & Development Co. generaldirektör Saad Al Shathri.

3D-utskrift kommer också att göra det möjligt för företaget att bygga upp projekt som är mycket svåra eller till och med omöjliga med konventionell teknik – och snabbare samt billigare tillade Al Shathri.

Ovan text är härlett från denna källa, av All3DP, under licensen CC BY.