3D-utskrivet fingeravtryck låste upp Samsung Galaxy S10

En IMGUR användare skapade ett 3D-utskrivet fingeravtryck för att lura Samsung Galaxy S10:s fingeravtryckssensor. Det fungerade och visade att vi borde vara mer försiktiga med vår personliga information.

Samsung Galaxy S10 har en ultraljuds-scanner och är en av de bästa fingeravtryckssensorer som man kan köpa. Man hävdar ett extra säkerhetslager eftersom skannern är inbyggd i displayen.

Imgur användaren Darkshark lyckades dock bevisa att även denna imponerande teknik kunde övervinnas med ett enkelt trick – använda 3D skrivare för att skriva ut ett fingeravtryck.

Det verkar ha tagit Darkshark 3 försök att skriva ut fingeravtryck med 3D skrivare tills han lyckades.

Ökad risk att komma åt telefons innehåll av icke authoriserade personer.

För att skriva ut ett fingeravtryck i 3D för att lura ultraljudsskannern så tog Darkshark ett fotografi av sitt fingeravtryck på sidan av ett vinglas med en smartphone.

Därefter ökade man med hjälp av Photoshop kontrast och skapade en alfa-mask. Detta exporterades till 3ds-Max där en geometrisk förskjutning kunde skapas för att ge en upphöjd 3D-modell av varje detalj i fingeravtrycket.

Efter att ha förberett modellen i 3D-utskrifts-programvara, var den redo att skrivas ut på en AnyCubic Photon LCD resin 3D skrivare. Utskrifts-tiden var bara 13 minuter och det fungerade galant.

Darkshark tillägger emellertid att det finns många etiska problem som lyfts i och med detta. Fingeravtryck blir plötsligt lätta att stjäla från var som helst i princip, med hjälp av en bra kamera…

Kanske mer oroande, förklarar Darkshark: ”Om jag stjäl någons telefon är deras fingeravtryck redan på den. Jag kan göra hela processen på mindre än 3 minuter och starta en 3D-utskrift på distans, så att det är klart när jag kommer till skrivaren. Många bank-appar behöver bara fingeravtrycks-autentisering så att jag kan få all din information och spendera dina pengar på mindre än 15 minuter om telefonen är säkrad med enbart fingeravtryck”

Förmodligen gäller detta även många andra modeller än just Galaxy S10.

Ovan text är härlett från denna källa, av All3DP, under licensen CC BY.