Aston Martin Hypercar får 3D-Printad interiör

Vid årets Geneva Motor Show lanserade Aston Martin AM-RB 003 Hypercar som använder 3D-utskrift för inredningsdetaljer och kommer att sättas i produktion 2021.

Den brittiska biltillverkaren, Aston Martin, och ingenjörspartnern Red Bull Advanced Technologies har nu avslöjat sin andra modell som är en hyperbil, som lanserades vid årets Geneva Motor Show.

Hypercar har McLaren P1 prestandanivåer och bryggar klyftan mellan Aston Martins Valkyrie och Vanquish-modeller.

Bilen kommer att sättas i produktion 2021 och 3D-utskrift kommer att användas för att skapa delar inom dess interiör. Detta inkluderar en mittkonsol som var avsedd att väga hälften av vad en traditionellt tillverkad skulle väga.

Bilen kommer också att använda Aston Martins nya dubbel-turbo V6-motor och ett hybridsystem. För närvarande är bilen på display bara ett koncept, dvs konceptbil, men företaget hävdar att det är 90% representativt för den slutliga modellen som kommer att produceras om två år.

3D Printad interiör - Aston Martin Hypercar
Hypercar från Aston Martin ska ha 3D printad interiör

Aston Martin Bryggar Gapet mellan Vanquish och Valkyrie

Hypercar kommer också att använda sig av aerospace och aerodynamisk morphing teknik. Detta inkluderar ett fläkthjul som kallas FlexFoil som ändrar nedstyrkan utan att ändra vinkeln.

Företaget har arbetat med att skapa en perfekt anpassning mellan ratten, pedalerna och förarstolen. Alla kontroller är vid förarens ögonlinje och det finns även en liten skärm på rattstången som ger ”infotainment”.

Hittills har företaget inte givit någon annan statistik än motorkonfigurationen för hyperbilen. Men eftersom företaget fokuserar på att minska vikten är det inte överraskande att 3D-utskrift har använts i hela interiören.

AM-RB 003 utvecklas fortfarande och detta arbete äger rum i Milton Keynes, Storbritannien.

Ovan text är härlett från denna källa, av All3DP, under licensen CC BY.