Far och Son bygger Superbil med 3D Skrivare

Kan du 3D skriva ut en fungerande superbil själv? Denna pappa och son gör det! De använder en CR-10S, CR-105S och en QIDI Xpro för att bygga en Lamborghini Aventador.

När Sterling Backus 11-årige son Xander spelade ett videospel med en Lamborghini Aventador, blev de två ”förälskade” med bilen. Det enda som höll dem tillbaka från att köpa en var prislappen på ca $639000 dollar.

Lyckligtvis hade Backus viss erfarenhet av 3D-utskrift.

”Jag var ett redskap från 12 års ålder. Jag spelade runt med 3D-utskrift på jobbet för ungefär 7 år sedan. Det tog ett tag att få 3D-utskriftsinställningarna och konfigurationen justerade”, sa Backus till All3DP.

Laserfysikern vid handel hade redan färdigheter inom teknik och fysik och var väl kvalificerad för utmaningen.

”Jag älskar att bygga saker och bilar är konst enligt min åsikt,” sa han.

Fadern och sonen har nu arbetat med projektet i ett år och fyra månader och försöker spendera omkring en timme varje kväll när de bygger bilen. De har utnyttjat en CR-10S, CR-105S och en QIDI Xpro för att få jobbet gjort.

”Det är ett åtagande … Jag försöker få andra intresserade, men de kommer att behöva passionen och några dollar”, sa Backus.

3D Skrivare för att skapa Superbil
3D-Utskrivna delar till Superbil

3D-Skrivare gör det möjligt, och det behöver inte kosta miljoner.

För detta projekt började Backus genom att använda 3D-modeller av bilen redan tillgänglig online och justerade dem med SoildWorks för att få dem redo för 3D skrivaren.

Han använde PLA för kroppspaneler på grund av den höga dimensionella stabiliteten. Under tiden används ASA, ABS och PETG för strålkastare och bakljus. För alla inre delar som kräver hög hållfasthet, använder Backus kolfibernylon. Han skämtar dock att hans viktigaste verktyg är ett måttband.

Byggandet har dock inte varit utan sina utmanande stunder.

”Kolfiberinkapslingsprocessen hade en ganska hög inlärningskurva”, sa han och tillade: ”Jag tror inte att jag skulle göra något annorlunda, eftersom jag älskar att lära mig, och resan är den bästa delen av det vi gör.”

Om du är frestad att bygga din egen Lamborghini Aventador är det här definitivt ett överkomligt alternativ, eftersom Backus förklarar att den 3D-tryckta versionen totalt sett kostar runt 20 000 dollar. Men han tillägger att du inte vill veta arbetstiderna som är inblandade.

Ovan text är härlett från denna källa, av All3DP, under licensen CC BY.