Zortrax lanserar 3D Skrivaren M300 Dual

Zortrax har lanserat M300 Dual, en dubbel-extruder 3D-skrivare anpassad som lämplig för industriella applikationer medan den fortfarande är diskret nog för skrivbordet i hemmet eller kontoret.

Den polska tillverkare av 3D-skrivaren Zortrax lanserar en ny modell med dubbla extruders – Zortrax M300 Dual.

Den här skrivbords 3D-skrivaren har en arbetsyta på 265 x 265 x 300 mm och riktar in sig på professionella som behöver en maskin för industriella applikationer. Den ”användarvänliga” M300 Dual kommer att finnas tillgänglig för köp i mitten av 2019 och kostar ca 40,000 kronor att köpa.

Maskinen kan skriva ut med två material tack vare dubbla systeminbyggda extruders, som erbjuder dubbla hot-ends och två separata munstycken.

”Dubbla extruder-systemet och den stora arbetsytan tillåter detaljerad och komplicerad utskrift av industristandard, samtidigt som 3D skrivarens egenskaper upprätthålls”, säger Zortax VD Rafał Tomasiak i ett pressmeddelande. ”Vårt mål är att överföra de möjligheter som en industriell utskrift erbjuder till mindre, mer användarvänliga enheter. Den nya M300 Dual är ett steg i den här riktningen. ”

Zortrax M300 Dual Med Support Material
Zortrax M300 Dual Med Support Material

Zortrax M-300 Dual är anpassad för specialister

För att skriva ut med två material, extruderas material av de två munstyckena för att skapa 3D modellen och använda ett vattenlösligt support-material. När utskriften är klar kan support materialet enkelt sköljas bort.

Ni kan läsa vidare om support-material i vår guide om filament för 3D skrivare.

Andra funktioner inkluderar att hålla dina utskrifter på gång även när ett strömavbrott inträffar tack vare ett blackout-svarssystem. Detta görs av kondensatorer som är inbyggda i skrivaren och lagrar tillräckligt med energi för att säkerställa att maskinen sparar processens steg och startar upp igen när strömmen återkommer.

Zortrax har arbetat med att minska hastigheten på tryckförluster genom att förbättra materialets slut / jamdetektering. Om det finns några fel kommer användaren att bli underrättad och utskriften pausas. Maskinen innehåller även en inbyggd kamera för att hålla koll på utskrifter.

”Dessutom är M300 Dual kompatibel med Apoller-anordningen. Vi har skapat ett omfattande system som gör det möjligt för användare att arbeta med Zortrax-enheter, tillägger Tomasiak.

Andra funktioner inkluderar WiFi-anslutning, Ethernet och en USB-anslutning. Den har också en ”intuitiv” LCD-pekskärm och kan installera olika byggplattformar som glas och perforerade material. Skrivaren stöder också filament från tredje part.

Zortrax M300 Dual - Support-material borttaget
Zortrax M300 Dual – Support-material borttaget

Ovan text är härlett från denna källa, av All3DP, under licensen CC BY.