UK använder 3D Skrivare för att skapa grepp-handtag i tåg

om du reser med tåg i Storbritannien, leta efter 3D-tryckta delar. Persontåg har nu armstöd och handtag gjorda med 3D-tryckning och sittbord kan snart skapas med tekniken också.

Chiltern Railways-tjänster mellan London och Birmingham har sett tidsbesparingar i utvecklingen av armstöd och handtag som skapas med 3D-tryck jämfört med de som tillverkats med traditionella tillverkningsmetoder.

James Brown, en data- och prestationsingenjör på leasingföretaget Angel Trains, förklarar varför 3D-utskrift är så användbart för att skapa reservdelar.

”På senare tid har vi sett en växande oro bland operatörerna för att köpa reservdelar till äldre tågflottor till en rimlig kostnad och på kort tid blir allt svårare,” sade Brown. ”Problemet är att traditionella tillverkningsmetoder bara gör det kostnadseffektivt att producera stora volymer reservdelar, även om en operatör kanske bara behöver några få föråldrade tågdelar bytas ut.”

Detta är första gången 3D-tryckta delar används på Storbritanniens persontåg. Kommer det att leda till användning av denna teknik för att utveckla mer komplexa delar för andra tågområden?

3D-delar för tåg med Stratasys Tech

Stratasys, en USA-baserad tillverkare av 3D-skrivare, tillhandahöll utrustningen för tågdelarna. Det tar bara en vecka att skriva ut ett armstöd jämfört med de fyra månaderna det tar med traditionella tillverkningsmetoder.

Ett grepphandtag tar bara tre veckor, jämfört med två och en halv månad. Kostnaderna för tillverkning sjunker också avsevärt från 15 000 £. Det är också möjligt att producera delar som de krävs när du använder 3D-utskrift snarare än i bulk. Dessutom, som traditionella tillverkningsmetoder, uppfyller 3D-tryckning rök, brand och toxicitet i Storbritannien.

”Tågoperatörer kan utrota de problem som är förknippade med fysiska inventeringar genom att bygga ett bibliotek med digital inventering som kan skrivas ut 3D när och när de behöver det,” sade Yann Rageul, från Stratasys. ”Vi bevittnar en ny era av verklig produktion på begäran utan avfall.”

Nästa stopp är ett annat tågföretag, Great Western Railway, som planerar att använda 3D-utskrift för att utveckla delar som är klara för installation i slutet av året. Detta kan inkludera armstöd, handtag och bord.

Ovan text är härlett från denna källa, av All3DP, under licensen CC BY.