HP öppnar center för 3D-Skrivare i Barcelona

HP har öppnat sitt nya 150 000 kvadratfot 3D Printing och Digital Manufacturing Center i Barcelona, ​​Spanien. Den nya anläggningen ger partners och kunder möjligheten att tillsammans utveckla applikationer för 3D-utskrift.

HP har nu öppnat en av de största 3D-utskrivning centrumen i världen i Barcelona, ​​Spanien, kallad ”3D Printing and Digital Manufacturing Center of Excellence”.

På över 150 000 kvadratmeter kommer det att medföra kunder, partners och tillverkare av tillsatstillverkning tillsammans för vad företaget hoppas kommer att förändra tillverkningen till det bättre. Christoph Schell, VD för 3D-utskrift och digital tillverkning hos HP Inc sa:

”HP: s nya ”3D Printing and Digital Manufacturing Center of Excellence” är ett av de största och mest avancerade 3D-utbildnings och utvecklingscentra på jorden – det förverkligar verkligen vårt uppdrag att omvandla världens största industrier genom hållbar teknisk innovation.”

HP 3D Skrivar center i Barcelona
HP 3D Skrivar center i Barcelona

Många inom additiv tillverkning under samma tak

I mitten kommer experter på allt från systemteknik till materialvetenskap alla att arbeta tillsammans under ett tak. Företaget förklarar att detta anses vara den största befolkningen av specialister inom additiv tillverkning under ett tak.

Anläggningen rymmer nästa generations teknik som företaget förklarar är ”den fjärde industriella revolutionen”.

Experterna vid centret har en fabriksmiljö som arbetar med att utveckla HP: s industriella 3D-utskriftsportfölj. Detta utrymme är utformat för att uppmuntra samarbete mellan HP-ingenjörer och FoU-grupper, kunder och partners.

HP förklarar i ett pressmeddelande att det finns ”flotta” av HPs plast- och metalls 3D-produktionssystem, såväl som flexibla och interaktiva layouter och utvecklingsmiljöer för experter att arbeta med.

”Vi levererar HPs stora resurser och oöverträffad industriell 3D-tryckkompetens tillsammans med våra kunder, partners och samhälle för att driva de tekniker och färdigheter som kommer att frigöra fördelarna med digital tillverkning”, fortsätter Schell.

HP tillägger att centret också är miljövänligt tack vare system som regnvattenåteranvändning för bevattning, en fotovoltaisk baldakin för att ge 110 kW kraft och miljövänliga byggmaterial.

Ovan text är härlett från denna källa, av All3DP, under licensen CC BY.