3D Skrivare för att printa en hel Skateboard

Den italienska 3D-skrivartillverkaren Roboze byggde vad de säger är den första helt 3D-tryckta skateboarden.

Skateboarden förverkligades helt genom FFF 3D-Skrivare och använde högtemperaturpolymerer och kompositmaterial för att säkerställa att resultatet var lätt men ändå högt motståndskraftigt.

Roboze arbetade med Impact Surf Shop i Bari, Italien, för att utveckla sitt sjuka bräde.

Projektet utvecklades för att visa upp materialens kapacitet som företaget hävdar ”tryck starkt som metall.”

För att testa det 3D-tryckta skateboarden kontaktade Roboze professionella italienska skateboarder, Fabiano Lauciello.

”Jag har varit åkare i 30 år,” sa han. ”Jag skulle säga att resultatet är helt fantastiskt. Jag tror att jag i framtiden skulle kunna använda en 3D-skridskor utan problem. ”

3D Skrivare användes för att printa alla olika material

Roboze-webbplatsen förklarar att material som användes för att skapa skateboarden inkluderade Carbon PA, PP, PEEK och Flex. Kol-PA användes för både skateboarden och själva brädet.

Roboze förklarar i ett blogginlägg att det är ”ett av de starkaste och mekaniskt utförande materialen i FFF 3D-tryckfältet, idealiskt för att minska vikterna genom utbyte av metaller eller för säkerheten genom stötdämpningen.”

För hjulen använde Roboze PP (polypropylen). Denna polymer används regelbundet för att skapa bilkomponenter. Det lovar hög motståndskraft mot stötar och slitage.

PEEK användes för brickor och muttrar. Roboze förklarar att detta är en halvkristallin termoplastpolymer. Den är ”tekniskt avancerad” eftersom den kombinerar mekaniska egenskaper med ”medel-låg elastisk modul”. Lager tillverkades av Flex, som är en gummiblandning baserad på termoplastisk polyuretan.

Ovan text är härlett från denna källa, av All3DP, under licensen CC BY.