Student ska dömas för 3D-printad pistol

En London-student är den första personen i Storbritannien som dömdes för att 3D-utskrift kan skötas av ett dödligt skott.

En 26-årig student bosatt i London, har erkänt sig skyldig att tillverka en pistol med en 3D-skrivare. Han är den första personen i Storbritannien som är dömd för detta.

Det 3D-tryckta vapnet kan skjuta ett dödligt skott, men han hävdade att han inte var medveten om att 3D-utskrift kunde avfyra.

Jonathan Roberts, som ledde utredningen, sa: ”Den skyldige hävdade att han tryckte skjutvapen för ett” dystopiskt ”universitetsfilmprojekt, men han har inte förklarat varför han inkluderade de delar som var nödvändiga för att göra ett dödligt vapen. Vi vet att han planerade att införa de 3D-printade vapnen med stålrör för att göra skjutning möjligt. ”

Polisen kom in i den skyldiges hem i centrala London i oktober 2017. Det var här de först hittade 3D-tryckta delar som kan användas för att skapa en pistol. I 2018 sökte polisen igen den skyldiges hus och hittade fler 3D-tryckta pistol-delar.

Polisen sökte den skyldiges internet historik och fann att han hade tittat på videor om 3D-utskrift av ett vapen som kunde skjuta levande ammunition.

3D Pistol Exempel
Exempelbild på 3D-Pistol Design (Ej den som nämns i artikeln)

Tillverkade 3D-vapen hemma

Pistolerna som tillverkades i hans lägenhet var designade speciellt avsedda för 3D-utskrift. Han hade till och med ersatt stiften på en av vapnen med en mer hållbar kopparkomponent och letade efter nya metalldelar på Amazon, vilket ledde till att polisen trodde att han hade för avsikt att tillverka ett dödligt skjutvapen.

”Denna övertygelse, som jag tror är den första av sitt slag i samband med användningen av en 3D-skrivare för att producera skjutvapen, har hindrat en livskraftig pistol från att komma in bland brottslingar och är ett utmärkt exempel på ett stort partnerskap mellan detektiv, grannskapspolis och våra rättsmedicinska kollegor ”, tillägger Roberts.

Han kommer att dömas i augusti 2019 beräknas det.

Ovan text är härlett från denna källa, av All3DP, under licensen CC BY.