3D-Skrivare till undsättning under Coronavirus-kris

Medans länder runt om i världen kommer samman för att hantera Coronavirus-pandemin så börjar företag och privatpersoner i Sverige att hjälpa till genom att utnyttja sina 3D-Skrivare.

Produktionen går för fullt!

Den pågående Covid-19 pandemin påverkar långsamt men säkert alla aspekter av det dagliga livet. För många länder innebär detta stängda gränser, social distansering och stängning av arbetsplatser.

Parallellt med störningen i det vanliga livet är det kaos i sjukvårdstjänster pga det ökade antalet patienter som tas in på överbelastade sjukhus. Ofta krävs en viss typ av ventilator för livförsörjning vid sjukdomen av viruset Covid-19. Dock är det en bristvara idag med dessa maskiner. Sedan är det även ett mycket stort problem idag med personlig skyddsutrustning (PPE) som kommer att krävas för att skydda medicinska arbetare som riskerar att infekteras av viruset.

I Sverige har många personer börjat använda sina 3D-Printers för att hjälpa samhället och sjukvården genom att skriva ut bl.a. Visir som ska användas som skyddsutrustning på sjukhus och andra arbetsplatser.

Skyddsutrustning är idag en bristvara

Med tanke på att Sverige inte har några stora lager där de har förberett för liknande epidemier såsom Finland exempelvis, som hade lager på miljontals skyddsutrustningar, så behöver Sverige all hjälp de kan få.

Idag är det en bristvara och det är därför extra tacksamt av sjukvårdspersonal när de får leveranser från privatpersoner eller organisationer i form av donationer och liknande.

3D-Skrivare visar åter igen nyttan av användningsområdena

Åter igen så bevisas det att 3D-Printing är ett fenomenalt område och en fantastisk teknik som gör det möjligt att kunna skapa objekt på kort tid istället för att beställa från andra sidan jordklotet.

Användningsområdena för 3D-skrivare är breda, och förhoppningsvis blir uppskattningen och uppmärksamheten för 3D-printing större efter att denna kris är över.

Hur går man tillväga för att hjälpa till?

Vi tar inget ansvar på vår hemsida för information som vi lämnar ut, men en enkel googling på ”3D Printed Face Shield” ger er gott om information.