3D Skrivare från Stratasys skapar delar till Bombardier

Bombardier ska använda sig av 3D-printern F900 från Stratasys för att skapa delar till tågen i Tyskland, Österrike och Schweiz.

Stratasys är ett israeliskt företag som tillverkar 3D skrivare för industriella bruk.

De har tillkännagivit att de skall samarbeta med Bombardier för att tillverka delar till deras tåg och spårvagnar.

3D Skrivaren F900 installeras i Hennigsdorf, Tyskland, som är Bombardiers största tillverknings-anläggning.

3D skrivaren kommer att användas för att effektivisera och anpassa produktionen av delar, minska kostnaden, samt öka produktions-flexibiliteten för delar och verktyg.

Tillverkaren planerar att använda tekniken till 3D-utskrift för interiör och exteriöra delar såsom luftkanaler, höljen, med mera.

Stratasys F900 3D Skrivare var anledningen till samarbetet

Anledningen och nyckeln till valet av Stratasys var F900 3D-printerns stora bygg-platta som till max kan dra nytta av de unika egenskaperna hos ULTEM ™ 9085 resin material.

Dess höga styrka och imponerande viktförhållande, samt flam och rök klassificering, gör den idealisk för produktionsapplikationer och ett populärt val bland kunder inom transportbranschen för att uppfylla Rail Standard EN45545-2.

Stratasys är experter på rapid prototyping och liknande lösningar till företag och institutioner globalt. De specialiserar sig på termoplastiska material som ABS, polyphenylsulfone (PPSF), polycarbonate (PC) samt ULTEM 9085 och Nylon 12.