3D skrivare används för att skapa köksredskap

Hilted Cookware i USA har lanserat en Game of Thrones-inspirerat 10-tums stekpanna som heter ”Legend”, som har ett svärdhandtag skapat med 3D-skrivare.

Hilted Cookware har skapat en lite annorlunda form på sina handtag i en serie köksredskap, nämligen inpsirerade av Game of Thrones. Deras handtag är gjorda med 3D skrivare, och är formade som svärdhandtag.

Företaget lanserades i mars av bröderna Bruce Valles och Victor Avila med målet att ”bestrida traditionella köksredskap”.

Valles förklarar att han lagade kycklingparmigiana i en vanlig stekpanna innan han tittade på en GoT-episod och inspirerades. Han förklarar: ”Jag kunde inte låta bli att tänka,” Vad händer om denna stekpanna hade ett svärdhandtag? ”Jag skulle inte nödvändigtvis säga att tanken förstörde min traditionella spänning för avsnittet men det hade definitivt mina tankar distraherade. ”

Hela nästa dag började Valles att arbeta med detta projekt och började studera olika svärd. Han började sedan utforma en 3D-modell med TinkerCad för att göra designen och 3D-utskrift med en Creality CR-10-skrivare.

3D Skrivare används för att skapa köksredskap
Hilted Cookware 3D tryckt handtag

3D-printade köksredskap på väg

Båda grundarna av Hilted Cookware har tittat på alla sju säsongerna två gånger. Valles skämtar: ”Jag tror att vi båda är överens om att en biff skulle vara välförtjänt för Ned Stark. Och vi har den perfekta stekpannan för det ”

Valles gick igenom några olika prototyper innan han landade på en 3D-modell som fungerade bra i Fusion 360. Han planerade att arbeta med ett gjuteri för att tillverka och lansera Game of Thrones stekpannan.

Om du är intresserad av GoT-inspirerade stekpannan, kan du förbeställa den nu för ca 100 USD från Hilted Cookware-webbplatsen.

Hilted Cookware kommer att lansera många andra variationer på handtagsdesigner och uppmanar följare av företaget att lämna in idéer.

Ovan text är härlett från denna källa, av All3DP, under licensen CC BY.