3D-Printing av hel lyx-ort med sand

Nina Flohr, dotter till VistaJets grundare Thomas Flohr, planerar att öppna världens första delvis 3D-tryckta lyxort. Det är planerat att öppna sommaren 2020.

Kisawa Sanctuary Resort ligger på den pittoreska ön Benguerra. Det erbjuder 12 bungalower på 300 hektar privat strand, skog och sanddyner i Moçambique. Ytterligare faciliteter inkluderar ett gym, yoga och meditationspaviljong, tennisbana och vattensportanläggning.

Efter att ha arbetat som Creative Director för VistaJet ifrågasätter inte Flohrs designinformation – men är tekniken bakom byggandet av hennes hotell? Trots hypen kring 3D-tryckt konstruktion finns det få fungerande exempel på 3D-tryckta byggnader i världen.

Lyxort med 3D-Printing
3D-Skrivare för att bygga lyx-ort (Källa Kisawa)

När det gäller hur 3D-utskrift används är information hittills gles. På webbplatsen anges att orten kommer att ha 3D-tryckta komponenter tillverkade av sand och havsvattenmortel. Användningen av hållbart material kombinerat med minskning av byggavfall och utsläpp gör detta till en teoretiskt miljövänlig metod för byggnad. Denna patenterade 3D-sandtrycksteknologi beställdes speciellt för att kombineras med traditionell mozambikansk halm, snickeri och textilkompetens.

Intressant nog använder Flohr också denna teknik vid sin ideella organisation, Bazaruto Center for Scientific Studies, för att skriva ut sandkorallrev och marina livsmiljöer.

Ovan text är härlett från denna källa, av All3DP, under licensen CC BY.